GENEL YEREL

KIZILAY HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER, ÖDÜLLERİNİ ALDI.

02.11.2023 - Perşembe 22:33

KIZILAY HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER, ÖDÜLLERİNİ ALDI.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri, bu sen de tüm yurt genelinde gerçekleşirken, Türk Kızılayı Milas Şubesi de bu kapsamında ilçe genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlenen Kızılay Haftası konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Böke’nin katıldığı programda verildi. Programda, fotoğraf sergisi ve Kızlay’ın diğer hizmet alanları da gezilerek, Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş tarafından bilgilendirmede bulunuldu.

 

Türk Kızılayı Derneği Milas Şubesi, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ilçe genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlenen Kızılay Haftası konuşu şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül törenini, derneğin Milas şubesinde gerçekleştirdi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yavaşoğlu, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, bazı okulların müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve Kızılay gönüllülerinin katıldığı programda Şube başkanı Ayşegül Semerci Güneş, Türk Kızılayı’nın kuruluş amacını ve diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yürütülen çalışmaları anlattı.

Şube Başkanı Güneş; “Hilali Ahmer adıyla kurulan derneğimize, Kızılay adı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. 11 Haziran 1968 yılında kurulan Kızılay’ın amacı hiçbir ayrım yapmaksızın insan acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlını korumak, dostluğu,  saygıyı işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye çalışmaktadır.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem meydana gelmiş ve 11 ilimiz bu depremden etkilenmiştir. Ülkece seferber olunan o günlerde Türk Kızılay olarak afet bölgesinde depremzedelerin acılarını hafifletmeye çalıştık. Bugün de Filistin- İsrail savaşında Türk Kızılay olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım elini ulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemiz lise öğrencileri arası Kızılay Haftası konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ‘Sensiz Olmaz Kızılay’ temalı fotoğraf sergisi açılışımıza katılımlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de yaptığı konuşmada, Türk Kızılay’ının özellikle afet zamanlarındaki önemine vurgu yaparak; “Umarım ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde afetler yaşanmaz. Ancak bu temenni ile birlikte bu tür felaketlere de hazırlıklı olmamız gerekiyor. İşte Kızılay, bu zor zamanların kara gün dostu olarak her an yanıbaşımızda duruyor. Elbette bu tür felaketler olmasın ve bizlerin de Kızılay’ımıza ihtiyacı olmaz fakat güçlü varlığı ile her zaman her türlü zor ve kötü koşulda orada olduğunu yardıma ihtiyacı olanlara koşacağını biliyoruz.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkilen depremler sırasında Türk Kızılayı’nın önemini bir kez daha gördük. O günlerde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulan noktada yine yardım eli uzanmaya devam ediyor.

Bugün tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım, bir katliam, İsrail tarafından Filistin halkına uygulanıyor. Bunu kabul etmemi mümkün değildir. İşte dünyanın o bölgesine de yine Kızılay’ın yardım elinin uzandığını görüyoruz” diyerek Kızılay haftasını kutladı ve Başkan Güneş’in şahsında tüm Kızılay şube ve Kızılay gönüllülerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, ‘Sensiz Olmaz Kızılay’ temalı fotoğraf sergisini ve Milas’taki ihtiyaç sahiplerine hizmet veren “Kızılay Butik”’i gezdi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞİİR VE KOMPOZİSYONLARINI OKUDU, ÖDÜLLERİNİ ALDI.

Kızılay Haftası konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren lise öğrencilerine ödüllerini Kaymakam Mustafa Ünver Böke ve Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın verdi.

ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

  1. Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesinden Kızılay adlı şiiri ile Zelal Deniz Uysal
  2. Milas Kız İmam Hatip Lisesinden Kızılay adlı şiiri ile Nisanır Hanife Ok
  3. Milas Anadolu Lisesinden Can Dostum Kızılay adlı şiiri ile Turan Taygun Topluoğlu

KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

  1. Milas Anadolu Lisesinden Dünya Eller Üstünde adlı kompozisyonu ile Derin Çelebioğlu
  2. Milas Anadolu Lisesinden Kızılay'ın Kıyameti adlı kompozisyonu ile Efekan Türkoğlu
  3. Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kızılay adlı kompozisyonu ile Elif Demirci
YORUM YAZ