YEREL

LÖSEMİLİ ÇCUKLAR YARARINA KERMES…

04.11.2023 - Cumartesi 20:32

LÖSEMİLİ ÇCUKLAR YARARINA KERMES…

Özel Milas Anaokulu, 9 yıldır sürdürdüğü geleneği bozmadı, bu sene de lösemili çocuklar yararına Milas Şehir Parkı’nda kermes düzenledi.

Bugüne kadar 9 kez düzenlenen ve kıyafet, oyuncak veya nakdi yardım bağışında bulunulan kermes yine Milaslılardan yoğun ilgi gördü. Okulun kurucusu Nazlı Yıldız, okulda görevli öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından hazırlanan çeşitli gıda ürünlerinin satışa çıkarıldığı kermes ‘Lösev için el ele’ sloganıyla düzenlenirken, kurucu Nazlı Yıldız, her yıl düzenlediğimiz kermes artık geleneksel hale dönüştü. İlk başlarda acaba başarılı olur muyuz diye kaygı taşıyorduk ancak her yıl üzerine koyarak artan gelirle lösemili çocuklara bir nebze olsun faydamızın dokunması bizleri gerçekten mutlu ediyor.”

ÇOCUKLARIMIZ MİNİK YÜREKLERİYLE BİZE DESTEK VERİYOR

Ülkemizde her yıl LÖSEV’in öncülüğünde 2-8 Kasım tarihleri arasında yani Kasım ayının ilk haftası ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ olarak anılmakta ve Milli Eğitim Bakanlığınca özel haftalar kapsamına alındığını belirten Yıldız; “Dolayısıyla biz de okulumuzda bu hafta ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenliyor, çocukların dikkatini bu konuya çekmeye çalışıyoruz. Kendi yaşıtları olan arkadaşlarının bu hastalıkla mücadele ettiğini öğrenen çocuklar, hem üzülüyor hem de minik yürekleriyle bizlere hazırlıklarımızda destek oluyorlar. Velilerimizin de çocuklarının heyecanına ortak olmasıyla hep birlikte ortaya çok güzel bir etkinliği çıkarıyoruz.

Öte yandan her yıl kermesimize Milaslıların da ilgisinin artması bizleri mutlu eden bir başka nokta. Umarız önümüzdeki yıllarda başka kurum ve kuruluşlar da bu etkinliğe orta olur ve daha fazla kitleye ulaşarak lösemili çocuklara bir faydamız dokunur” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM YAZ