YEREL

TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI RENKLİ GEÇTİ...

19.04.2024 - Cuma 11:08

TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI RENKLİ GEÇTİ...

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, bu senede renkli görüntülere sahne olan programla kutlandı. Kortej yürüyüşü, Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un zeybek oynadığı programda, tekne turu ve Iasos Antik Gezisi, katılımcılara renkli ve keyifli bir gün yaşattı.

 

Yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de kutlanan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri, Güllük Mahallesinde yapıldı. Güllük’teki yunus heykeli olarak bilinen Hermiyas heykeli önünden başlayan kortej yürüyüşünde bando ekibi ile davul zurna ekibi şarkılar çaldı. Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetici ve üyeleri ise yöresel kıyafetlerle katıldıkları kortejde oyunları ile çalınan şarkılara eşlik etti.

Kortej yürüyüşünün ardından Güllük sahil meydanında gerçekleştirilen törende konuşan Milas Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Burcu Saylak günün anlam ve önemine dair yaptığı açılış konuşmasında, turizmin önemine vurgu yaparak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizm haftası mesajı okundu.

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Kompozisyon Yarışması’nda birinci olan Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Tuanna Durmaz’ın ödülünü Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke takdim etti. Yine aynı yarışmada ikinci olan Milas Doktor Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Mukaddes Hoşça’nın ödülünü Hava İkmal Binbaşı Yasin Bozkurt takdim etti. Yarışmada üçüncü olan Milas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hayrünnisa Bayram’ın ödülünü ise Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz takdim etti.

KAYMAKAM BÖKE VE BAŞKAN TOPUZ, 12 AY TURİZM VURGUSU…

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz konuşmasında, turizm açısından Muğla’nın potansiyellerine dikkat çekerek başka ülkelerde gördüğü manzaralardan örnekler verdi. Kaymakam Mustafa Ünver Böke ise bölgede turizmin 12 aya yayılması ve daha uzun süreli turizm için çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Yarışma birincisi Tuanna Durmaz’ın kompozisyonunu okumasının ardından Milas Yörük Obaları Kültür Derneği üyeleri halk oyunları gösterisi sergiledi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DA HALK OYUNLARI EKİBİNE EŞLİK ETTİ.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Belediye Başkanı Fevzi Topuz da, halk oyunları gösterisinin ardından dernek üyeleri ile birlikte zeybek oynadı.  Böke ve Topuz’un oyunları da ilgiyle izlendi.

Güllük’teki etkinliklerin sonunda törene katılanlara keşkek ikram edildi.

TEKNE TURU…

Turizm Haftası kutlama programına katılanlar daha sonra tekne gezisi ile Kıyıkışlacık’a gittiler. İasos Antik Kentini gezisinin ardından Milas Yörük Obaları Kültür Derneği halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra verilen öğle yemeği arasının ardından etkinlikler sona erdi. Davetliler tekne gezisi ile tekrar Güllük’e döndüler.

YORUM YAZ