EĞİTİM YEREL

EĞİTİM BİR SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA…

27.09.2023 - Çarşamba 19:47

EĞİTİM BİR SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA…

Eğitim Bir Sen Milas İlçe Başkanı Ercan Çatak, bugün ilçedeki basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama gönderdi. Çatak; “Son zamanlarda Milas’ımızın yerel basınına yansıyan okullarımızla ilgili yapılan haberlerin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığı ve maksatlı olarak yapıldığı görüşündeyiz” şeklinde başlayan açıklamada, “Yapılan görüşmeler neticesinde okullarımızda temizlik işleri için görevlendirilen TYP kapsamındaki personelinin görevlendirmeleri yapılmış ve bırakanların yerine yeni görevlendirmeler yapılmakta olduğu belirtilmiştir” denildi.

 

Eğitim Bir Sen Milas İlçe Başkanı Ercan Çatak imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Milas kamuoyuna duyurumuzdur;

Son zamanlarda Milas’ımızın yerel basınına yansıyan okullarımızla ilgili yapılan haberlerin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığı ve maksatlı olarak yapıldığı tarafımızca değerlendirilmektedir. Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği olarak, Milas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Türker Yaşoğlu ve Milas İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa Ünver Böke ile iddialarla ilgili görüşülmüştür. Yapılan görüşmeler neticesinde okullarımızda temizlik işleri için görevlendirilen TYP kapsamındaki personelinin görevlendirmeleri yapılmış ve bırakanların yerine yeni görevlendirmeler yapılmakta olduğu belirtilmiştir. Okullarımızın TYP ile hizmetli ihtiyacının istenilen düzeyde karşılanmadığı Şube Başkanımız Sayın Önder Uçak ve Genel Merkezimizce birçok kez ifade edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile ilgili makamlara gerekli bilgilerin verildiği bilinmektedir.

Okullarımızın temizlik personel ihtiyacının kadrolu personel ile ya da temizlik hizmeti satın alma yoluyla çözülmesi mümkün görülmektedir. Bakanlığımızla konuyla ilgili olarak gerekli görüşmeler yapılmıştır.

Eğitim-Öğretim yılı başında yaşanmakta olan bir takım sıkıntıların olabileceği, ancak bu sıkıntıların da bir iki hafta gibi kısa sürede çözüldüğü ifade edilmiştir. Münferit olarak bazı okullarda il dışından gelen öğretmenlerin taşınma süreci ve göreve başlamalarının gecikmesi nedeniyle gerçekleştiği, her eğitim öğretim yılı başında il dışı tayinleri gecikmesi nedeniyle gerçekleşememesi bir iki haftalık süreç içerisinde eksikliklerin gidebileceği bilgisi tarafımıza verilmiştir.

Yapılan haberlerin içeriğine bakıldığında yaşanan bazı sıkıntıların tüm Milas eğitim camiasında işlerin doğru yürümediği algısı oluşturulma gayreti doğru değildir. Eleştirilerin daha yapıcı olması temennimizdir. Bu süreçte tüm eğitim çalışanlarımızın, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin Eğitim Bir Sen olarak yanında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

YORUM YAZ