YAŞAM YEREL

DÜNYA YETİM GÜNÜ’NDE YETİM AİLELERİ İLE İFTAR…

07.04.2023 - Cuma 12:20

DÜNYA YETİM GÜNÜ’NDE YETİM AİLELERİ İLE İFTAR…

Milas Gençlik Merkezi’nde her yıl Ramazan Ayı’nda çeşitli etkinlikle kutlanan Dünya Yetim Günü dolaysıyla bir iftar yemeği verildi.

 

Gerçekleşen iftar yemeğine ilçemizdeki bazı kurum temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı. Düzenlenen iftar yemeği ve Dünya Yetim Günü dolayısıyla açıklamayı, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir yaptı.

Aşkın Binbir yaptığı açıklamada; “Sevgili dostlar, saygıdeğer büyüklerim ve geleceğimizin teminatı sevgili yetimlerimiz, Bugün burada, Ramazan ayının 15’inde, Dünya Yetimler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu mübarek günde, elimizin ve gönlümüzün uzandığı kadarıyla yetim kardeşlerimizin yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz. Unutmayalım ki, yetim gülerse dünya güler. Kur’an-ı Kerim’de Allah, yetimlere karşı merhametli ve adaletli olmamızı buyuruyor. Nisa Suresi’nde şöyle der: “Yetimlere mallarını verin; kötüsüyle iyisini karıştırmayın ve mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Şüphesiz bu, büyük bir günahtır.” (Nisa, 4:2)

Hz. Peygamber de(SAV) yetimlerle ilgili şefkat ve merhameti vurgulayan birçok hadiste bulunmuştur. Bir hadisinde şöyle buyurur: “Ben ve yetimi koruyan, cennette şöyle (işaret eder ve parmaklarını birbirine bitiştirir) olacağız.” (Buhari, Edeb, 24)

Sevgili Peygamberimiz de yetim bir peygamberdi ve bizler de yetim bir peygamberin ümmetiyiz. O’nun bu şefkatli ve merhametli öğretisiyle hareket ederek, bu iftar soframızı paylaşarak, kardeşlerimize ve yetimlerimize sahip çıkalım. Evet, belki her şeyi değiştiremiyoruz, belki dünyadaki tüm yetimlerin sorunlarını çözemiyoruz, ama burada, bu iftar sofrasında, omuz omuza vererek, hep birlikte gösteriyoruz ki; yüreklerimizde sevgi var, umut var, kardeşlik var. Unutmayın dostlar, Ramazan bir paylaşma ayıdır, Ramazan bir sevgi ayıdır, Ramazan bir kardeşlik ayıdır. Bu düşüncelerle, şu mübarek günde, hep birlikte güzel yarınlara umutla bakalım. Dualarımızı, niyazlarımızı, kollarımızı ve yüreklerimizi, kardeşlerimize ve yetimlerimize açalım.

Bu güzel sofrada, bu güzel gecede, birlik ve beraberliğimizin, sevgi ve kardeşliğimizin daim olmasını diliyorum.

Hepinize hayırlı iftarlar, hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu özel günün, dünyadaki tüm yetimler için sevgi, umut ve huzur dolu bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Yetim bir peygamberin ümmeti olarak, bu iftar sofrasında bir arada olmanın güzelliklerini ve bereketini paylaşarak, sevgiyle, merhametle ve dayanışmayla, yetim kardeşlerimizin yüklerini hafifletmeye çalışalım” dedi.

YORUM YAZ