YEREL

MİLAS TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMİ…

04.10.2022 - Salı 21:46

MİLAS TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMİ…

Dün, yani 3 Ekim 2022 Pazartesi günü Milas Ticaret ve Sanayi odası seçimi yapıldı. Ben de oy kulandım ancak içim buruktu! Çünkü tek aday tek liste vardı. Muhalefet edecek kimse yoktu. ‘Kendim çaldım, kendim oynadım’ gibi oldu. Özlenen Milas, özlenen Türkiye bu mu? Yani dört yıldan beri ticaret odasında görev yapan arkadaşların yaptıklarını ve veya yapamadıklarını anlatacak bir zemin yoktu ya da karşısında bunları neden yapmadınız diye sorgulayacak, eleştirecek hiç kimse yoktu. Oda üyeleri olan bizler aynı kişileri seçmekle neyi ispatlamış olduk, yaptıklarının hangisinin takdir etmiş olduk? Hiç birini bilmiyoruz. ‘Kör parmağım, kör gözüne’ gibi oldu.

Odanın bütçesi ne kadar? Yıllık bazda ne kadar geliri olmuş ve ne kadarını nerelerde ve ne için harcanmış? Yapılan harcamalar ne amaçla harcanmış, karşılığında oda üyelerine ne gibi kazanç sağlanmış? Bunları sorgulayacak bir zemin yoktu. Her şey olmasa da bir takım konuları bilme hakkımız vardır kanaatindeyim.

Efendiler. Milas Ticaret Odası seçimi ne halde olduğumuzun açık seçik göstergesidir. Bu bir Türkiye yansımasıdır. Seçim demek bir önceki yönetimin yaptığı iyi ve güzel işleri toplumun menfaatine olanları takdir etmektir. Yapamadıkları işler içinde eleştirmektir. Geçmiş yöneticilerin de gelen eleştirilere cevap vermesi, neden yapamadıklarını, önlerine çıkmış engelleri ya da zamanın yetmediği gibi cevaplar vermesi demektir. Eski yöneticiler bütün bunları anlatırken hiçbir iş yapmamışlar ‘yan gelip yatmışlar’ demiyorum elbette birçok güzel işler başardıklarına şahidim ancak konumuz başarı ya da başarısızlıklar değildir. Konumuz, Oda seçimine giderken her nasılsa seçim yerinde hiç bir üyenin konuşacak veya soru soracak muhatap bulmamasıdır. Bugünkü seçimde üyeleri sadece oy makinesi gibi görmektir. Eleştirim bunadır. Mademki yalnız oy kullanmak için işimizden zaman ayırıp Ticaret Odası’na kadar gelerek oy kullanıyoruz, dört yıl daha odamızı yönetecek yönetici seçiyoruz ve bu yöneticileri de yeri geldikçe eleştirecek, soru soracak, önümüzdeki dört yıl için neleri yapacaklarını bize anlatması gerekmez mi? Sitemim bunadır…

Seçtiğimiz yeni yöneticiler önümüzdeki dört yılda hem kentimizin ve hem de bizlerin ticaretini etkileyecek kararları alma hakkına sahipse, o halde ‘bazı işleri arka kapıda hal ederiz’ gibi davranmaktan vazgeçmeliyiz.

İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak seçimler daha güzel geçecektir. Odamıza, yeni seçilen arkadaşlara başarılar dilerim.

Saygılarımla…

YORUM YAZ