EĞİTİM YEREL

BAL; “BAŞARILAR ARTARAK DEVAM EDECEK”

13.09.2022 - Salı 15:13

BAL; “BAŞARILAR ARTARAK DEVAM EDECEK”

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başladığı ilk gün, bir basın toplantısı düzenleyerek, ilçenin eğitimdeki mevcut durumu, bu sene açılan Uçak Lisesi ve Tarım Lisesi, taşımalı eğitimdeki son durum gibi daha birçok konuda açıklamalarda bulundu. İlçenin LGS ve ÖSS gibi sınavlarda aldığı akademik başarıyı da değerlendiren Bal, iki yıldır süren pandemi koşullarına rağmen gelinen noktanın umut verici ve başarının artarak devam edeceğini söyledi.

 

“ŞARTLAR İYİLEŞTİKÇE AKADEMİK BAŞARI DA KENDİLİĞİNDEN GELİYOR”

Dün öğleden sonra makamında gerçekleşen basın toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, bu sene yapılan LGS ve ÖSS sınavındaki alınan akademik başarılardan söz ederek; “LGS’de iki öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Bildiğiniz gibi Türkiye’de 193 tane birinci vardı, bunlardan ikisi ilçemizden. Bu, bizim için gurur verici bir başarıdır. Çünkü bu başarı öyle bir günde ortaya çıkmıyor. Okulların fiziki durumları, laboratuvar, öğretmenlerimizin çabası, ailelerin çocuklarına dönük ilgileri gibi birçok sebep, başarının gelmesinde önem taşıyor. ÖSS’de bir öğrencimiz Türkiye 483’ncüsü oldu. Hatta geçtiğimiz Cuma günü bu öğrencimizi Sayın Valimiz ödül törenine çağırdı. Ayrıca ilk 20 binde çok sayıda öğrencimiz var. Örneğin bizim ilçemizdeki Fen Lisesi’ndeki eğitim kalitesinin düşük olduğu söylenir, oysa bu seneki sınavda 20 tane tıp fakültesi kazanan öğrencimiz var. Diğer okullarımız için, hatta meslek lisemizden bile sınavda başarılı olmuş öğrencilerimiz var. Bu çok güzel bir başarı ve bu ivme her sene artarak devam edecek.

Bu seneki LGS’de bir başka başarımız ise Türkiye ortalamasının 9 puan üzerine çıktık. Son 5 yılda her yıl kademeli olarak artışımız oldu. Düşüş yok, stabil devam etmemişiz. Artarak devam eden bir grafikten söz ediyoruz.

Elbette bu başarıda altyapı, okullarımızın fiziki durumu, öğretmenlerimizin gayreti ve velilerimizin çabası var. Örneğin son 5 yılda 13 adet yeni okul yaptık. Yapımı devam eden okullarımız da var. Şartlar iyileştikçe akademik anlamda başarıda kendiliğinden gelmeye başlıyor” diyerek ilçenin eğitimdeki akademik başarısını aktardı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’na, 23 bin öğrenci ve 2 bini aşkın öğretmenle başlandığını belirten Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bu öğrencilerimizden 1247’si 99 anasınıfında eğitim-öğretime başlarken, 1685 öğrencimiz de 114 sınıfta ilkokula başladı. Bu sene öğrencilerimize 260 bin tane ücretsiz ders kitabı dağıtırken, 260 bin tane de kaynak kitabı dağıtacağız. Bunlardan 130 bini geldi ve dağıtıma başlandı, diğer bölüm de geldiğinde onları da öğrencilerimize teslim edeceğiz.

Diğer yandan temel eğitimle ilgili birçok okulumuzda tadilat-tamirat ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Bunun bir bölümünü meslek liselerindeki öğrencilerimiz yapıyor. Bir bölümünü ise dışarıdan temin ediyoruz. Çok az bir okulumuzda tamamlanacak işlerimiz var, onlar da en kısa zamanda bitirilecek. Örneğin bir aylık bir süre içerisinde; Derince, Milas Anadolu Lisesi’nin çatısı tamamlanacak. Bu süreçte Milas Anadolu ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi ikili öğretim yapacak. Derince okulundaki öğrencilerimiz de Bafa’daki okula taşımalı olarak gidecekler. Bu konuda velilerimizden anlayış göstermelerini bekliyoruz.

Bildiğiniz gibi son yıllarda kırsala yeniden dönüş var. Bakanlığımızın da bu yöndeki çalışmaları sonucu bu sene Milas’ta 35 tane anasınıfı ve ilkokul açtık. Köy Yaşam Merkezi adı altında buralarda kurslar, etkinlikler, her türlü hizmet mahalle sakinlerine verilecek. Bu mahallelerde hayat sürekli canlı olacak. Bir yandan öğrencilerimiz kendi köylerindeki okula gidecek yani taşımalı eğitime tabi olmayacaklar, bir yandan kadın ve erkelerimiz için çeşitli kurslar düzenlenecek” dedi.

“TAŞIMALI EĞİTİM VE HİJYEN KONUSUNDA SORUN YAŞAMAYACAĞIZ”

Son bir yılda akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasıyla taşımalı eğitim yapılan il ve ilçelerde hem servis sahiplerinin, hem de velilerin ciddi sorunlar yaşadığına vurgu yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Geçtiğimiz yıl 5 bin 296 öğrenci taşımalı eğitim kapsamındaydı. Kırsal mahallelerde açılan 35 okul ile bu sayı yaklaşık 4 bin 800’e indi. Başka il ve ilçelerde taşıma işini alan şoförlerimiz artan yakıt fiyatları karşısında sıkıntı yaşarken Sayın Kaymakamımız ve Şoförler Odası yönetiminin çabalarıyla biz de bu sıkıntı kısa zamanda çözüldü. Daha önce yapılan anlaşma gereği yıllık ödeme yapılıyordu. Artık sistem değişti. Yakıt ödemeleri aylık olarak hesaplanıp ödemeleri yapılacak. Okullarımızdaki temizlik elemanları da görevlerine başladılar. Milas genelinde 78 kişi temizlik için görevlendirildi. Önümüzdeki süreçte bu sayı artacaktır.

Eğitim-öğretim yılının sonuna kadar tüm okullarımızda temizlik malzemesi ihtiyacı olmayacak. Velilerimizin bu konuda içi rahat olsun” dedi.

“İLÇEMİZ İÇİN 2 ÖNEMLİ BÖLÜM…”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, daha önce açıklamasını yaptığı uçak bölümü ve tarım bölümü ile ilgili gelişmeleri de şöyle aktardı. “Özellikle Uçak Bölümü Türkiye’de bizim dışımızda 4 ilde bulunuyor. Bakanlığımızdan onayı çıkan bu bölüm için bu sene 21 öğrenci alacağız. Okul yapılana kadar ki bir yıl içinde yapılması zorunludur, çocuklarımız Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenimlerini sürdürecekler.

Diğer yandan 208 dönümlük bir alanda birçok tarımsal faaliyetin yürütüleceği tarım bölümü için de bu sene öğrenci alınacak. Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, at çiftliği gibi birçok farklı uygulama alanlarının bulunacağı Koru’daki alanda, aynı zamanda yetiştirme, paketleme ve satış konusunda da projeler hayata geçirilecek” dedi.

“100. YILA YAKIŞIR BİR KUTLAMA HAZIRLIĞINA BAŞLADIK”

Önümüzdeki ay içinde kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Bal; “Malumunuz önümüzdeki yıl cumhuriyetimizin 100’ncü yılını kutlayacağız. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene içeriği dopdolu bir kutlama programı hazırlığı içindeyiz. İnşallah bu sene resmi kutlama programına halkımızı da dahil edecek, ilçemize yakışır bir kutlama gerçekleştireceğiz. Program netleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, açıklamasının son bölümünde yeni başlayan eğitim-öğretim yılına ait mesajına da yer verdi. Bal; “2022/2023 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, ilimize ve ilçemize öğretmen ve öğrencilerimiz ile çok kıymetli velilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

YORUM YAZ