EĞİTİM YEREL

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER…

12.09.2022 - Pazartesi 16:39

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER…

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bugün başladı. Yurt genelinde milyonlarca ilk ve orta dereceli okullarda öğrenciler ders başı yaparken, ilçemizde de İlköğretim Haftası nedeniyle Şehit Erkan Karataş İlkokulu’nda düzenlenen törende renkli görüntüler yaşandı. Programın son bölümünde sınıfları dolaşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, çocuklarla hem sohbet etti, hem de onlarla oyunlar oynadı.

 

Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başlarken, ilçemizde 1685 öğrenci bugün ilk kez okulla tanıştı. İlçe genelinde yaklaşık 23 bin öğrenci ve 2 bin öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılı için bugün sınıfları doldurdu.

Her yıl yeni eğitim-öğretim yılının başladığı ilk hafta, İlköğretim Haftası olarak kutlanırken, ilçemizde ilköğretim haftası kutlamaları Şehit Erkan Karataş İlkokulu’ndaki icra edildi. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, bazı okulların müdürleri, öğrenci velileri, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşması, okul öğretmenlerinden Nevsal Güvenir tarafından yapıldı. Güvenir’in ardından kürsüye gelen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise şunları söyledi:

“Bugün, Milaslı şehidimizin adını verdiğimiz Şehit Erkan Karataş İlkokulunda, okullarımızın eğitim öğretime açılışını yapmak ve ilköğretim haftasını kutlamak amacıyla birlikteyiz. Bu yıl 114 anasınıfında 1247 öğrenci, 99 ilkokul şubemizde 1685 öğrencimiz aramıza katılmıştır. Ayrıca 35 kırsal mahallemizde anasınıfı açarak o bölgedeki öğrencilerimizin de okul öncesi eğitimden faydalanmasını sağlamış olduk. 2022/2023 eğitim ve öğretim yılının ülkemize, ilimize ve ilçemize öğretmen ve öğrencilerimiz ile çok kıymetli velilerimize hayırlı olmasını dilerim.

Geleceğimizin umudu kıymetli öğrencilerimiz; varlığınız bizim en büyük gücümüzdür. Yeni öğretim yılına başlamanın, okullarımıza ve öğretmenlerimize kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu gözlerinizdeki ışıltıdan anlıyoruz. Artık ilk öğretmeniniz olan anne ve babalarınızdan sonra okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimize emanetsiniz. İkinci yuvanıza hoş geldiniz. Aileden sonra çocukların eğitimi için en önemli kurumu okuldur ve okullar sadece bir eğitim öğretim ortamı değil, aynı zamanda çocuklara yeni ufuklar açan ve dış dünyayı tanımalarını sağlayan mekânlardır. Hepimiz biliyoruz ki okul için değil, hayat için öğreniyoruz. Bu yüzden kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirmelisiniz. Devletimiz, Öğretmenlerimiz ve aileleriniz sizin hayallerinizi gerçekleştirmeniz için emek veriyor, ter döküyor, mücadele ediyor. Sizlerin de bu mücadelenin kıymetini bilerek en iyiyi hedeflemelisiniz.

Çok saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım;

Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Velilerimiz en değerli varlıklarını işlenmek üzere sizlere emanet etmektedir. Onları en güzel şekilde yetiştireceğinizden, onlara sahip çıkacağınızdan, tereddüdümüz yok. Sizlere güveniyoruz. En seçkin ve yüce varlık olan yavrularımızı, kendi kültürümüzün özü ve temeli olan millî ve manevî değerlerimiz, inançlarımız ve insanlığın ortak ideallerine göre yetiştirmeli ve yönlendirmelisiniz. Eğitimin esası örnek olmaktır. Öğrenci üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir. Şunu da unutmayalım ki kendinizi sevdiremezseniz, dersinizi ve fikirlerinizi sevdiremezsiniz. Kalbine giremediğiniz öğrencinin kafasına da giremezsiniz.

Değerli veliler, eğitim ve öğretim sadece okulla sınırlı değildir. Çocuğunuzun başarısı sizin ve öğretmenlerimizin göstereceği ortak çalışmayla verimli olacaktır. Düşünen, üreten, hayata, ayrıntılara ve problemlere takılmadan yol alabilen nesillere ulaşmak üzere atılacak bu ilk adımda; okullarımızda öğretmenlerimizin rehberliğinin yanında ailenin desteği ve ilgisi ile eğitimde olmazsa olmaz okul-aile-çevre işbirliği sağlanmış olacaktır. Bu üçlü yapıyı ne kadar sağlam tutarsak çocuklarımızı başarıya o kadar kolay ulaştırırız.

Bu duygu ve düşüncelerle,  2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından kürsüye gelen Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise, “Bugün yıllar öncesine, okula başladığım ilk güne döndüm” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Bugün, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk zilini çalıyoruz. Bugün milyonlarca gencimiz, evladımız okulun ilk gününde, ilk gün heyecanını yaşıyor. Hepimiz biliyoruz ki ilk günün heyecanı bir başkadır. Bugün bu program da beni yıllar öncesine götürdü. Dolayısıyla bugün hem çocuklarımız için, hem de velilerimiz için böylesine bir telaşın olduğu gözlemleniyor. Bunu hepimiz hissediyoruz, yaşıyoruz. Ben yeni eğitim-öğretim döneminin; öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ÇOCUKLAR GÜNEŞTEN ETKİLENMESİN DİYE GÖLGEYE ALINDI

Yapılan konuşmaların ardından okulun dördüncü sınıf öğrencileri, birinci sınıfa yeni başlayan yani okula yeni gelen öğrencilere çiçek takdim etti. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, gösteriler ve halk oyunlarıyla devam eden törende, 1. Sınıf öğrencisi İlay Aktürk, İstiklal Marşımızı ezbere okuyarak, tören alanında bulun protokol ve öğrenci velileri tarafından büyük alkış aldı.

KAYMAKAM BÖKE ÇOCUKLARLA…

Törenin sonunda sınıfları gezen Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve protokol, çok renkli görüntülere imza attılar. Kaymakam Böke, öğrencilerle hem sohbet etti, hem de onlarla çocuk oyunları oynadı. Kaymakam Böke, öğrenciler ve öğrenci velilerinin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmeyerek, günün anısına birlikte fotoğraf çektirdiler.

YORUM YAZ