YAŞAM YEREL

MİLAS KADIN GİRİŞİMCİLER

21.07.2022 - Perşembe 13:28

13 Temmuz günü Kadın girişimcileri işletmesi Başkanı Sayın Nurgül Çöllüoğlu ile Güllük Çay Bahçesi’nde, çoğu el emeği-göz nuru olan ürünlerin sergilendiği standın önünde çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Milas Anatolie Kadın Girişimciler İşletmesi olarak aynı zamanda çay bahçesinin işletmesini kooperatif adına üstlenmişler.

Bahçenin bir tarafında ise ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciye ulaştırmak için satış standı oluşturulmuş. Tüketici ilk elden ürünü satın alacak durumda ve Nurgül Hanım ile birlikte olduğumuz birkaç saatlik zaman diliminde, standları gezen, alışveriş yapan kadınların memnuniyetini görmek mümkün.

‘Kadın Girişimciler İşletmesini ne zaman kuruldu ve hedefiniz nedir’ sorusuna Başkan Nurgül Çöllüoğlu, 2020 yılında yedi ortak kadın tarafında Milas Anatolie Kadın Girişimciler İşletmesi adı altında kurulduğunu ve çok kısa zamanda ortak sayısının 15’e çıktığını söyledi.

Kuruluş döneminin pandemi dönemine rastlaması nedeniyle bir süre çalışmaların pasif geçtiğini belirten Çöllüoğlu; “Ancak 2021 yılından bu yana hiç vakit kayıp etmeden çalışmaya hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Hedefimiz Milas yöresinde yetişen birçok ürünü, özellikle Memecik Zeytinini değerlendirerek, zeytin yetiştiricilerini desteklemek ve bu zeytin türünü başka bölgelere tanıtmak. Sofralık zeytinin yanı sıra bu Memecik zeytininden elde edilen zeytinyağını da bölge dışındaki insanlara ulaştırarak ne denli önemli bir ürün olduğunu, özellikle sağlık açısından önemini anlatmak.

Zeytin ve zeytinyağının yanı sıra aromatik bitkileri ve turunç reçeli başta olmak üzere toplamda 40’a yakın ürün çeşidi ile piyasaya girdik. Vatandaşlarımız mevcut tüm ürün çeşitlerini (www.milaspazaryeri.com) adresi üzerinde temin edilebilir.

Ayrıca Güllük Çay Bahçesi’nin yanı sıra Ören ve Boğaziçi Adabükü de olmak üzere üç noktada aracısız bir şekilde birinci elden satış standı kurduk. Bu işletmeler için iki hedefimiz vardır: Birincisi kırsalda kadınlarımızın yaptığı ev tipi ürettikleri ürünleri tek elde toplamak, pazar yaratmak, kadılarımıza gelir sağlamak. İkincisi ise bu ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketiciler ulaştırmaktır. Bu konuda en büyük hedefimiz ise bir zeytin işletme tesisi kurmak. Böyle bir işletmenin varlığı kırsalda daha kıt İmkanlarla hazırlanan ürünlerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde hazırlanması, başka bölgelere daha çabuk ulaştırmasıdır” diyerek büyük bir heyecanla kadınlarımızın özverili bir çalıştıklarını ve ne denli yetenekli olduklarını anlattı.

Kadınlarımıza fırsat verildiğinde ve imkan sağlandığında ya da yapmak istedikleri işlere engel olunmadığı zaman başaramayacakları hiçbir iş yoktur. Bu vesileyle kendilerine başarıların devamını diliyorum yolları açık olsun.

Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki;

“Dünyada hiçbir milletin Kadınları, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte ben Anadolu kadınlarından fazla çalıştım, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.”

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz ne güzel söylemiş değil mi? İşte bizim kadınlarımız fırsat verildiğinde, destek olunduğunda daha fazlasını başaracak güce sahip olduklarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm dünyaya göstereceklerdir. Yeter ki onlara daha fazla fırsat verilsin.

Saygılarımla...

YORUM YAZ