EĞİTİM YEREL

ŞEHİT SERKAN GÖKER İLKOKULU’NDAN TOPLUM YARARINA PROJE

16.06.2022 - Perşembe 17:19

ŞEHİT SERKAN GÖKER İLKOKULU’NDAN TOPLUM YARARINA PROJE

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği öğrencileri hayata hazırlamayı amaç edinirken, gerçek hayatın provasının yapıldığı okullarda öğrenciler, yetkin eğitimciler eliyle yarının güvencesi olacak şekilde yetiştirilmeye çalışılıyor. İşte, yetkin eğitimcilerin yer aldığı okullardan olan Bodrum Şehit Serkan Göker İlkokulu böyle bir okul ve bu okul, Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin kendilerine tanıdığı yetkiyi ve imkânı kullanarak toplum yararına bir proje geliştirdiler.

 

Şehit Serkan Göker İlkokulu “Trafik Güvenliği ve İlkyardım Kulübü” Sosyal Etkinlikler Kulüp Yönetmeliği kapsamında, Bodrum trafiğine yabancı olan misafirlerin zorlandıkları ve sık sık kazaların yaşandığı akıllı kavşaklarda nasıl davranılması gerektiğini, Bodrum’a gelen misafirlere, daha Bodrum’a girmeden, Bodrum girişindeki trafik kontrol noktasında, akıllı kavşakları anlatan bir broşür ve öğrencilerin rol aldığı seslendirmelerini kendilerinin yaptığı, karekodlu bir video hazırlayarak Bodrum’a tatil amaçlı gelen misafirlere sunuyor. Bu proje ile öğrenciler,  toplum hizmeti çalışmaları kapsamında, ileri düzeyde bir sosyal girişimcilik örneği sergilediler.

Projenin asıl amaçlarından biri de öğrencilerin bizzat yaparak ve yaşayarak bir trafik sorunu olan akıllı kavşak kazalarına karşı duyarlık kazanması ve sorunun çözümüne katkı sağlamaları olarak belirtilirken, konuyla ilgili resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları birlikte çalışma becerilerinin de geliştirilmesi amaçlandı.

Bir diğer yönüyle de, okul klasik dört duvar dışına çıkarak okul-çevre etkileşimi çerçevesinde çevresinden etkilenebildiği gibi çevresini de etkileme ve değiştirme refleksinin olduğunu göstermiştir.

Proje büyük bir başarıyla uygulanırken öğrenciler, araç sürücüleri ve araç içindeki yolculardan hem övgü, hem de teşekkür aldılar.

YORUM YAZ