EĞİTİM YEREL

İMAM HATİP PROJE ORTAOKULU SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

27.05.2022 - Cuma 16:20

İMAM HATİP PROJE ORTAOKULU SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

İlçemizin ilk ve tek “proje okulu “ olan Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu (Fen - Sosyal Bilimler ve Spor Programı) bünyesinde yer alan İmam Hatip Ortaokulunun 2022-2023 eğitim öğretim yılında 5. sınıflar düzeyinde sınav ile öğrenci alacağı duyuruldu..

 

‘Proje Okulları Yönetmeliği’nin 7. madde 1. bendi hükmüne istinaden yapılacak öğrenci kabul sınavı sonrasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 2018 tarihli ve 55 sayılı kararı doğrultusunda 2022-2023 eğitim öğretim yılından başlayarak 5, 6 ve 7.  sınıfların tamamında kademeli olarak yoğunlaştırılmış yabancı dil ( İngilizce ) programının uygulanmasının hedeflendiği dile getirildi.

İmam Hatip Ortaokulunun özel olarak belirlenmiş, alanında uzman, genç, dinamik ve özverili öğretmen kadrosuyla en fazla yirmi kişiden oluşan sınıflarda dijital teknolojik altyapı ile özel okul standartlarında eğitim veren bir devlet okulu olduğu vurgulanırken, söz konusu sınavın 7 Haziran 2022 Salı günü saat 10.00’da öğrencilerin öğrenim gördükleri kendi ilkokullarında gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

YORUM YAZ