GENEL YEREL

SELİMİYE’DEN BİR YILDIZ DOĞUYOR...

30.01.2022 - Pazar 13:27

SELİMİYE’DEN BİR YILDIZ DOĞUYOR...

Doğma büyüme Selimiyeli olan ve Milat Mandelat sahne adı ile tanınmaya başlayan genç Rap yıldızı, 10 yıllık müzik yolculuğunda kendi yazdığı şarkılarla sosyal medya ve YouTube kanallarında dikkat çeken bir isim olmayı başardı. Milas'tan yönetmen Celal Turgut ile müzik kariyerinin ilk klibini çeken genç yıldız, son olarak ‘Garazornan Yaşepduruz’ adlı şarkısıyla bugünlerde en çok dinlenen genç yeteneklerden biri oldu.

Milas’a bağlı Selimiye Mahallesi’nde doğup büyüyen ve halen ailesiyle Selimiye’de yaşayan ve üniversite hazırlık sınıfındaki ‘Milat Mandelat’ sahne adıyla tanınan genç yıldız, gelecekte müzik piyasasında adından sıkça söz ettirecek bir yetenek.

“Çocukluktan beri bütün müzik türlerini dinlemeye çalışıyorum. Rap müziğini de çok küçük yaşlardan beri dinliyorum. 2010da ilk sözlerimi yazmaya başladım. 2012 ilk demo kayıtlar aldım. Birkaç tanesini yayınladım o dönem. 2015 ilk undergorund albümüm; 8 şarkıdan oluşan “Eksi 1” çıktı” diyerek başladığı müzik yolculuğunu anlatan genç yetenek, ekip arkadaşlarıyla özellikle de Muğla şivesiyle yazdığı şarkı sözleriyle beğeni topluyor.

“2015ten sonra müzik üretimi açısından kariyerimde çok aktif olamadım” diyerek sözlerine devam eden genç Rap yıldızı; “Uzun aralıklarla şu ‘Eroin’, ‘Sadece ben sordum halimi’, ‘Serserilik falan’ ve ‘Çare değil’ adlı singleları çıkardım.

2020 yılında altyapıları, yani beatlerimi yapan, ‘oMc Beats’ ile tanıştık ve ortak projeler yapmaya başladık. Aralık ayından itibaren daha çok şarkı yayınlamaya karar verdim ve ‘Serkeş gibi’ adlı şarkıyı çıkardım, Milaslı yönetmen Celal Turgut ile müzik kariyerimin ilk klibini de bu şarkıya çektik. Daha sonrada ‘Garazornan Yaşepduruz’ adlı şarkıyı da yine Celal Turgut ve Halit İlhan’ın yönetmenliğinde klip çekip yayınladık.

Şarkıyı Datça Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarında paylaşıp destek oldu. Ardından iki yeni single daha yayınladım. Şimdi sırada yeni singlelar, düet projeleri ve klipler var” diyen Milat Mandelat; “Elbette tüm dünyada tanınan bir Rap yıldızı olmak isterim ancak en büyük hayalim doğum büyüdüğüm topraklarda yani Milas’ta kendi insanlarıma bir konser vermek “ dedi.

YORUM YAZ