YEREL

KUTLU OLSUN 19 MAYIS…

24.05.2021 - Pazartesi 21:34

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milleti için verdiği önemli hizmetler arasında yer alan 19 Mayıs 1919 tarihi de asla unutulmaması gereken bir gündür. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmış ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir 19 Mayıs…

Bandırma’dan kalkan vapurla milli mücadele ateşini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa bu önemli hususta dâhi birçok konuda olduğu gibi yine biz gençleri hatırlamıştır. Ulu Önder’in bizlere armağan ettiği en güzel hediyelerden birisi olarak 19 Mayıs’ın tarihe damgasını, Gençlik ve Spor Bayramı olarak vurmasını sağlamıştır.

Atatürk gençlerden bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” Bu hususla gençler veya yaşlılar diye ayırmadan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına düşen devletin ve milletin kaderini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Dünyaya örnek olan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve daha nice kahramanlara bizim tarihimizde çokça rastlamak mümkün olmuştur yine olacaktır. Tüm gayemiz ve temennimiz Türk milletinin bir daha felaketlere uğramamasıdır.  Üzerimize düşen ise sosyal mecralarda vakit kaybetmek yerine kitap okumalı, araştırmalı ve sürekli çalışmalıyız. 19 Mayıs tarihin akışını değiştiren bir günde dahi sporu unutmayan ve bizlere önemini arz eden Ulu Önderimizi dikkate almalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü birçok alanda olduğu gibi spor hususunda da tüm dünyada duyurmalıyız.

Yunus Emre BİLGİN

YORUM YAZ